Snickare Göteborg

Bygg- och snickeriarbeten •

Om ROT-avdraget

Betala mindre för arbeten i bostaden

Det är viktigt att veta hur ROT-avdraget fungerar om du tänker anlita en hantverkare för jobb inuti eller utanpå din bostad. Kort förklarat är det ett avdrag som privatpersoner får göra på kostnader för de flesta byggnads- och renoveringsarbeten som kan utföras i en bostad. För närvarande har det ett tak på 50 000 kronor om året per person, men det kan förändras från år till år och därför är det viktigt att hålla dig uppdaterad om vad som gäller. Snickeri Göteborg hjälper dig att reda ut det hela med vår korta vägledningsguide.

Du måste äga bostaden eller fastigheten

För det första måste du själv äga bostaden som du vill göra avdrag för. Avdraget gäller även för en sommarstuga, förråd, tvättstuga och garage. Är ni två stycken som äger bostaden får ni båda göra avdrag för arbeten som sker på samma hastighet eftersom avdraget är personligt. För att få göra ROT-avdrag måste du uppfylla vissa krav från Skatteverket. Det rekommenderas därför att du läser information från Skatteverkets hemsida för att se om du har lov att göra avdraget.

Anlita en snickare som kan göra avdraget

Om du vill göra ROT-avdraget ska du anlita ett snickeri i Göteborg som har en F-skattesedel. Att välja ett snickeri som har gjort avdraget förr och som kan vägleda dig igenom processen är också en bra idé eftersom det är företaget eller hantverkaren som måste ansöka om avdraget.

 • VÄLKOMMEN TILL OSS

  När du behöver en snickare i Göteborg som kan underlätta din renovering eller något annat byggprojekt står vi till tjänst.

  Telefon
  010-5252946

  E-post
  offert@snickerigoteborg.nu

OM OSS

När du behöver en snickare i Göteborg som kan underlätta din renovering eller något annat byggprojekt står vi till tjänst.

Snickerigöteborg.se kommer hantera din förfrågan för statistikändamål samt hantera dina kontaktuppgifter för att besvara offertförfrågan.